dissabte, 5 de febrer del 2011

Dominion bàsic: Explicació de les cartes i estratègies (1)

La intenció d'aquest post i dels següents que vull fer és intentar explicar les cartes del Dominion bàsic, de moment, i donar algunes idees als més nous de com utilitzar les cartes.

Per començar, ens mirarem les cartes més senzilles del joc: les de "Tesoro", "Victoria" i "Maldición"

Comencem amb les cartes de "Tesoro":

Cobre: Comencem amb 7 d'elles a la baralla.
Valor: 1 moneda
Cost de compra: 0, és gratis, clar que si n'agafem una ens costa el torn de compra.
Estratègia: A poder ser, no carregueu massa la baralla amb cartes de Cobre, quasi més aviat al contrari, intenteu canviar-les per monedes de més valor en quant tingueu la més mínima possibilitat, ja que per començar estan bé, però a la llarga fan més nosa que servei.





Plata: Una moneda que no està pas malament, molt millor que el Cobre, però evidenment pitjor que la d'Oro.
Valor: 2 monedes
Cost de compra: Ens costa 3 monedes.
Estratègia: Si no podeu aconseguir monedes d'Oro, aquestes no van malament per sortir del pas. De la mateixa manera, a la que pogueu canviar-la per una de 3, endavant.





Oro: La millor moneda que podeu tenir a la mà en el Dominion bàsic.
Valor: 3 monedes
Cost de compra: 6 monedes
Estratègia: Compreu-ne tantes com pugueu, quantes més monedes d'aquestes més possibilitats tindreu d'adquirir les preuades "Provincias" i així guanyar més punts que els altres jugadors.






Després de fer una ullada a les cartes de "Tesoro" anem a veure les de "Victoria":

Finca: Comencem amb 3 finques a la baralla.
Valor en PV: 1
Cost de compra: 2 monedes
Estratègia: Les "Fincas" són les pitjors cartes de "Victoria" que hi ha, no serveixen de massa, excepte en alguns casos en que tenir-les a la mà va bé, ja sigui en un atac en el que ens fagin descartar cartes o en el cas de la carta Barón del Dominion: Intriga, on ens servirà de molt tenir-ne una a la mà per a que el Barón fagi la seva magia i al descartar la carta tinguem 4 monedes virtuals per comprar més. De vegades una "Finca" pot ser definitiva, però si pots comprar de les altres millor que millor, ja que estorben bastant i no fa molta gràcia trobar una mà plena amb aquesta carta.

Ducado: El "Ducado" és la segona carta de "Victoria" que podem comprar, millor que la "Finca", pitjor que la "Provincia".
Valor en PV: 3
Cost de compra: 5 monedes
Estratègia: Aquesta normalment la compres quan veus que el joc es comença a acabar i vas apurat de punts. És important comprar-ne quan ens trobem davant d'una partida on no s'hi mouen gaire diners, ja que costarà molt aconseguir una "Provincia". A part d'això poca utilitat té o, com a molt, amb la carta del "Duque" que hi ha a l'expansió del Dominion: Intriga, i que fa que guanyis 1 punt extra per cada "Ducado" que tinguis.




Provincia: La carta que tots volem comprar i que quasi sempre no podem perquè tenim 7 monedes a la mà.
Valor en PV: 6
Cost de compra: 8 monedes
Estratègia: A la que puguis comprar-la, no ho dubtis i compra-la. Costa molt en certes combinacions de cartes aconseguir tenir 8 monedes i per tant no es pot desperdiciar l'ocasió.





I després del repàs a les cartes de "Victoria", passem a analitzar la carta "Maldición".

Maldición: La carta que no vols tenir a la teva baralla ni que sigui gratis.
Valor en PV: -1
Cost de compra:0, suposadament la pots comprar també, no sé si hi haurà algu que ho hagi fet mai.
Estratègia: Bé... són cartes que no vols tenir a la teva baralla, però que sí que vols que les tinguin els altres. A la que juguis una partida on hi hagi aquesta carta intenta protegir-te d'ella o si més no intenta tenir alguna manera de treure-te-la de sobre el més ràpid que puguis, ja que si una carta de "Victoria" ja fa ràbia trobar-te-la, imagina't una d'aquestes.



I fins aquí el primer post de les possibles estratègies amb les cartes del Dominion i la seva explicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada