dimecres, 12 de gener del 2011

Risk (ressenya)

Descripció

Posició al rànquing BGG: 5384
Nota mitja BGG: 5.62
Número de jugadors: 2-6 jugadors
Duració: 120 minuts
Idioma: castellà.
Preu: 40-50€
Any: 1959


El Risk és un gran joc de taula d'estratègia i atzar. Resulta força fàcil de jugar i és molt entretingut. És un d'aquells jocs que per jugar has de tenir una tarda lliure, ja que es pot fer llarg.

Per començar es pot dir que bàsicament el joc consta de 6 exèrcits (el normal, que hi ha altres versions, d'això en parlaré més endavant) de diferents colors i cada jugador té un objectiu a complir, com ara carregar-se l'exèrcit d'un altre jugador, conquistar 3 continents, aconseguir un nombre determinat de territoris o, si teniu el dia Napoleó, podeu jugar a fer la "Conquista Mundial" i convertir-vos en els amos i senyors de tot el planeta.


El joc té 3 tipus d'unitats que, al cap i a la fi, són el mateix, només que canvien el seu valor:

- La infanteria, que equival a 1 batalló

- La cavalleria, que equival a 5 batallons


- L'artilleria, que equivalen a 10 batallons

Bàsicament el que s'ha de fer és, per aquest ordre, reforçar els teus territoris segons el nombre que tinguis d'ells, atacar els territoris dels altres jugadors amb 1, 2 o 3 batallons i intentar conquerir-los i després fer una maniobra de tropes. Així fins a veure complert el teu objectiu. Si ataques pots tirar fins a 3 daus i si defenses com a molt en tires 2, però tens avantatge ja que si els daus tenen el mateix valor guanya el que defensa. En cas de conquerir un territori es rep una carta Risk on hi ha dibuixada una unitat del joc (infanteria, cavalleria, artilleria o si és un comodí les tres coses). Si se n'aconsegueixen 3 d'iguals o 1 de cada es canvien per exèrcits que et permeten reforçar els teus territoris. Depenent de les cartes canviades et donen més o menys tropes.


Com a curiositat es pot dir que el Risk té moltes variants com és la versió d'El Senyor dels Anells, dues d'Star Wars, una versió futurista situada l'any 2210 i moltes versions més, com la de Narnia o la dels Transformers. Estaria bé provar-les totes, encara que jo, de moment, tinc el joc normal i he jugat a la versió d'El Senyor dels Anells.

Valoració

És un joc d'estratègia que té més anys que el pa, però que està la mar de bé per passar una estona amb els amics i fer-vos la punyeta.

El millor:

- Veure la cara que se li queda a l'altre quan li rebentes els seus exèrcits
- Guanyar en pocs torns (jo he guanyat una partida en 3 torns)
- Pots atacar els cops que vols cada torn (cosa que no vol dir que sigui aconsellable, però es pot fer)

El pitjor:

- De vegades et mors de fàstic mentre un la lia atacant 40 cops en un torn.
- Que estiguis perdent i et surtin dos 1 als daus blaus...

Us poso un enllaç a la Wikipedia on s'hi expliquen una mica les regles, la història del joc i les variants.
Wikipedia: Risk

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada